Fotbollspremiären: BBK mot superettan

På söndagen är det seriepremiär i fotbollens division I norra. Bodens BK åker ner till Dalarna för att möta Falun på bortaplan. ”Vi har hyfsad koll på vad de har presterat under försäsongen”, säger Per Gidlund, tränare i BBK.

Förra säsongens blygsamma sjundeplats är glömd och begraven. Årets målsättning: Superettan!

Första hindret på vägen kommer från Dalarna, närmare bestämt Falun.

- Vi ser fram emot att serien nu börjar och går självklart för tre poäng. Det är Superettan som gäller, säger Kirunasonen Erik Lantto, ny i klubben för i år.

Som vanligt har spelaromsättningen varit stor, men nytt för i år är att klubben satsat mer på norrbottniska spelare istället för exotiska importer från världens alla hörn.

- De spelare som kommigt hit håller mycket bra kompetens, samtidigt som vi fått behålla de spelare som vi ville ha kvar från förra året, säger Gidlund, som också ser fram mot den nya multiarenan som håller på att byggas i staden.

- Det kommer att bli ett stort lyft för fotbollen när vi kan träna på ett bra underlag under större delen av året. Dessutom är det kul för vår trogna publik som kommer att få en arena av toppklass med moderna faciliteter.

David Zimmer, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".