Böcker på biblioteket i Luleå

Besöksrekord för biblioteken

Kommunbiblioteken i Norrbotten hade en rekordartad ökning av besökare under 2007. Antalet besök i biblioteken ökade med 230 000. Dessa bibliotek lånade också ut 60 000 fler böcker och andra medier förra året.

Birgitta Markusson, bibliotekskonsulent på Norrbottens länsbibliotek säger nöjt att det här är ett klart trendbrott i länet och nationellt.

- Det utåtriktade arbetet i kommunbiblioteken i Norrbotten började förra året. Vi vill synliggöra oss tillsammans, alla 14 kommunernas bibliotek. Vi har jobbat hårt.

- Vi ser oss som ett stort gemensamt bibliotek i hela länet, säger Birgitta Markusson, Norrbottens länsbibliotek.

De olika biblioteken i alla Norrbottenskommunerna har startat en gemensam webbportal, där man kan låna böcker, se vilka böcker som finns inne på alla bibliotek med mera.

Länets bibliotek kommer också att få ett marknadsföringspris i mitten av maj, av Svensk Biblioteksförening, för sitt framgångsrika samarbete. En stor konferens för biblioteksfolk, forskare och politiker hålls då i Luleå.

Inger Marklund SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".