Älvsbyhus invigde ny fabrik

På tisdag invigde Älvsbyhus, med musik och ståt, sin fjärde fabrik i Vålberg utanför Karlstad. Fabriken ska bli lika stor som de övriga och tillverka 600 hus per år i full produktion. Samtidigt presenterades Älvsbyhus bokslut för 2007 och det visar en volymökning på drygt 10 procent.

Älvsbyhus vd Donald Johansson ser också mycket positivt på de närmaste åren för de totalt fyra fabrikerna, i Vålberg, i Älvsbyn, Bjärnum i Skåne och Kauhajoki i mellersta Finland.

– Jag räknar med en volymökning på 15 procent nästa år. Bara efterfrågan i Norge ligger på 15 procent per år. Därför var det naturligt att vi skulle lägga fabriken i Värmland och närheten till Norge, förklarar Donald Johansson.

I Vålberg fick allmänheten besöka fabriken och veta mer om den i dag vid invigningen. Företagsledningen ställde upp och svarade på frågor.

Den officiella invigningen leddes av landshövding Eva Eriksson.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".