1 av 3
Plannja Baskets Håkan Larsson.
2 av 3
3 av 3

"Vi har ryggen mot väggen"

På onsdagskvällen kan säsongen ta slut för Plannja Basket. Luleålaget, med sju SM-guld, måste vinna hemmamatchen mot Solna för att det ska bli ytterligare en, avgörande, semifinalmatch på fredag.

– Vi har verkligen ryggen mot väggen, men vi har ju spelat som bäst när vi verkligen fått bekänna färg, säger Plannjakaptenen Håkan Larsson.

Finns det någon detalj som kommer bli avgörande?

– Vi måste försöka ta våra returer, för vi har varit lite väl släpphänta där. Vi måste försöka hålla dem till ett skott. De har fått ta både retur och skjuta två-tre gånger per anfall så lyckas vi hålla dem till ett skott per anfall underlättar det.

Plannjas coach David Visscher tror att laget är bättre, både än vad man visat och än Solna.

– Jag tror vi kan spela bättre än vad vi gjort, gör vi det så vinner vi matchen. Solna är ett bra lag och förtjänar att ha en 2-1-ledning i matcher men vi har ett mer balanserat lag med storlek och guardspel. Och lyckas vi vända på den här serien och ta oss vidare så är det på grund av den här balansen men även på rutin.

– Vi har varit i tuffa situationer tidigare och haft måste-matcher, så mentalt tror jag vi kan hantera det. Från vår sida skulle det vara kul med en vinst och komma till en femte och avgörande match i Solnahallen. Då blir det mycket press på dem och de ska leverera i sin hemmahall. Då får vi se om de kan hantera den pressen.

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".