Bodens BK + Luleå Fotboll.

BBK + Luleå Fotboll = grön-svart

Samarbetet mellan Bodens BK och Luleå Fotboll fördjupas. Bland annat kommer klubbarna att ha ett gemensamt utvecklingslag, som ska spela i svart och grönt. Dessutom blir det en satsning på damsidan i Luleå.

– Vi har precis som förra året ett utlåningsavtal som gör att vi kan låta två, upp till max tre, spelare spela för Luleå Fotboll, säger Kent Wärja, sportchef i Bodens BK i division I.

– På kort sikt vill vi ge våra spela och ledare möjlighet att se på varandras matcher och erbjuda utbildningar. Vi kommer också att ha ett gemensamt utvecklingslag som kommer spela i division VI och som kommer att spela på arenan i Boden, men på Skogsvallen när den blir färdigställd i höst.

Och då har ni ett nytt matchställ...

– Vi har grönt för BBK Fotboll och svart för Luleå Fotboll.

Jörgen Andersson, ordförande i Luleå Fotboll (division III) är förhoppningsfull inför samarbetet.

– Det innebär att vi kan erbjuda våra unga, lovande talanger möjlighet att spela fotboll exempelvis på den finaste arenan som finns i Norrbotten.

Satsning på damsidan i Luleå
Även för Luleå Damfotboll (division IV) finns det ambitioner.

– Vi vill erbjuda samma utbildning för tjejer som för pojkar. Vi har en talangutvecklingsplattform som innebär att vi ska kunna ha elitfotboll i vårt närområde, på herrsidan i Boden men även på Skogsvallen i Luleå och då på damsidan.

När det gäller Luleå Fotbolls satsning på damsidan så har klubben gjort klart med två rutinerade spelare. Det är Emma Håkansson och Maria Petterson med flera säsonger i Alvik. Båda la av inför den här säsongen, men har nu tänkt om.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".