Setra lämnade mbl-förhandlingarna

På onsdagen satte sig facken och Setras förhandlare åter i mbl-förhandlingar om Seskarösågens framtid. Men på eftermiddagen avbröt arbetsgivaren diskussionerna och enligt facken har nu ledningen gett upp och vill inte ens mer diskutera en framtid för sågen. 

– Det är hemskt på vilket nonchalant sätt företaget har agerat. Trots att vi har haft en av Sveriges bästa löntagarkonsulter som har kommit med konstruktiva lösningar, säger Bengt-Olov Innala som företräder personalen och är arbetsledarnas fackbas.

– Företaget har inte alls velat lyssna på oss. Tonläget har varit dåligt.

Fortfarande är det aktuellt att personalen och även något intresserat företag vill ta över driften av sågen i Seskarö, enligt Bengt-Olov Innala, som kommer att kämpa vidare med personalen och de andra facken och nu ska begära centrala förhandlingar om sågen.

Tidigare på onsdagen hölls en stor protestdemonstration i Seskarö mot en nedläggning av sågen. Cirka 250 personer deltog.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".