Guld till Jokkmokk igen

Framgångarna för Jokkmokksdansarna Oskar Markusson och Mikaela Hellsten fortsätter. I helgen vid SM-tävlingarna blev det seger igen i lindy hop. För en dryg vecka sedan vann paret Nordiska mästerskapen i lindy hop.

Vid SM-tävlingarna i Enköping under helgen 3-4 maj deltog 650 dansare. Publikplatserna var slutsålda flera veckor i förväg. Den stora publiken fick se mycket dans under de två dagar som tävlingarna tog innan sista finalen var avgjord.

Jokkmokks har under flera år haft mycket duktiga dubbelbuggare. Även i år blev det en finalplats. Trion Anette Sandström, John Andersson och Annelie Sandström var mycket nära prispallen. De blev fyra.

Dansföreningens ordförande Inger Sandström är mycket nöjd med resultaten. Hon tycker att det är otroligt att en liten förening med så få aktiva tävlingsdansare kan skörda sådana framgångar, men det beror på den ambitiösa träning som ungdomarna har lagt under mer än tio års tid.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista