Kallax Cargo får nya delägare

För att utveckla fraktflyget mellan Luleå och Nordostasien går nu fem fraktföretag in i Kallax Cargo AB. De gamla ägarna, Luleå Kommun, NCC och Norrporten, kvarstår dock som majoritetsägare.

Diskussioner om ett nytt samarbete har förts under ett halvårs tid och enligt Anders Sandberg, tillförordnad styrelseordförande i Kallax Cargo kommer de nya ägarna att tillföra kunskaper om fraktmarknaden i norra Skandinavien.

– Det här är definitivt ett steg framåt för bolaget, säger Anders Sandberg, tillförordnad styrelseordförande i Kallax Cargo.

Av de nya delägarna kommer tre från Norge, Meyership Mo i Rana, Lars Holm Shipping Tromsö och Wiiks Transport Skibotn. Från Finland är det Kalottspedition Helsingby och från Sverige går Kalles Bud & Transport Luleå in i företaget.

Det gods som är aktuellt i första hand är lax från Norge till Japan, men det kan även bli aktuellt med andra typer av gods. Man räknar med att en del av de nya delägarnas gods till och från Asien ska gå via Luleå och Kallax Cargo.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se