Särskolan lyfter elever i show

På onsdagskvällen stod det vårvernissage på schemat då gymnasiesärskolan i Luleå visade upp sina färdigheter i estetiskt skapande. En blandning av musik, konst och drama såväl som svenska och engelska.

- Syftet med showen är att eleverna ska känna att de gör något bra. Att de får en möjlighet att göra något de kanske aldrig provat förut, säger Karin Nilsson, lärare på gymnasiesärskolan.

Föreställningen inleds av programvärdinnan Johanna Lundström tillsammans med tygkaninen Kosso. Sedan följer allt från hårdrock och clowner, till spöken och Emil i Lönneberga. I pausen mellan de två akterna får besökarna gå runt och titta på elevernas konstalster.

Sebastian Zweiger är en av eleverna och avslutar showen med en imitation av Roger Pontare och får jubel från publiken.

- Jag älskar hans musik, den berör hela själen, säger han.

Margareta Olofsson är en annan av eleverna som deltar och hon är utklädd till spöke.

- Huuu!

För en tid sedan kom ett förslag från skolchefen Sture Bryggman på att särskolan i Luleå ska spara 4.5 miljoner kronor vilket skulle vara ett hårt slag för just den här typen av verksamheter, anser läraren Karin Nilsson.

Ellika Nilsson, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista