Ny forward klar för Luleå hockey

Luleå hockey har gjort klart med en ny finsk forward inför den kommande säsongen. Det är 31-årige Marko Mäkinen som under de två senaste säsongerna spelat i TPS Åbo och österrikiska Innsbruck. Luleå hockey och Mäkinen har tecknat ett tryout kontrakt under hösten 2008.

Enligt ett pressmeddelande från Luleå hockey är den nya forwarden Marko Mäkinen en publikfavorit mer för sitt fysiska spel än sin målproduktion, ett närkampsspel där han inte räds att använda sina kilon. Han är 195 centimeter lång och väger nästan 100 kilo.

Enligt Luleå hockey är Marko Mäkinen ett medvetet val, för att komplettera truppen med mer tyngd i närkampspelet i den offensiva zonen.

Mäkinen har gjort sig mest känd i den finska ligan med totalt sex säsonger i Tappara och ett år i TPS, innan han nu den gångna säsongen testade Innsbruck i Österrike. Där gjorde han totalt 27 poäng, fördelat på 13 mål och 14 assist.

Mäkinen hade redan tidigt i sin karriär ögonen på sig från NHL, San Jose Sharks valde honom redan i tredje rundan i draften 1995.