Två anhållna för mordförsök

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för försök till mord i Vojakkala i går eftermiddag. Det är en man i 73-årsåldern och som är släkt med den man som sedan tidigare sitter anhållen. En tredje person, en kvinna, är förd till polisen i Haparanda för förhör och polisen utesluter inte att även hon kommer att anhållas.  

På tisdagseftermiddagen larmades polisen av SOS till en bostad i Vojakkala utanför Haparanda. En granne hade berättat för SOS att det fanns en svårt skadad man på tomten.

Den skadade mannen, född 1961, fördes med ambulans till Sunderbyns sjukhus och transporterades senare vidare till Umeå där han fortfarande befinner sig med livshotande skador. Efter att vittnen till händelsen hörts kunde polisen gripa en man född 1970 en timma efter dådet. Mannen anhölls senare under kvällen.

Vid lunchtid idag har ytterligare en man, född 1935, anhållits. De båda anhållna är släkt med varandra och båda är bosatta i Haparanda. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Platsen är fortfarande avspärrad och den tekniska undersökningen fortsätter. Polisen utesluter inte att fler personer kommer att gripas, misstänkta för inblandning i mordförsöket. Vi har inga kommentarer till frågan om vilka vapen som har använts eller vad de anhållna har sagt i de förhör som har hållits.

Från och med torsdag leds förundersökningen av kammaråklagare Agneta Karlsson vid Åklagarkammaren i Haparanda.