Polisen förtegen om bevis

Två personer sitter anhållna i Haparanda misstänkta för försök till mord på en 47 årig man i Vojakkala på tisdagseftermiddagen. De som är anhållna är två män, 73 och 37 år gamla. En tredje person, en kvinna, är förd till polisen i Haparanda för förhör och polisen utesluter inte att även hon kommer att anhållas.

Vad polisen har för bevisning i dagsläget som gör att de två personerna är anhållna vill inte Hans Engren, polisiär förundersökningsledare, kommentera.

– Vi går inte in i nuläget och berättar vilka bevis vi har. Vi jobbar på och försöker få fram en så bra bild som möjligt om vad som hänt.

På tisdagseftermiddagen vid halvfemtiden kom larmet om händelsen i Vojakkala till polisen efter att en granne som larmat om händelsen. En person hade blivit svårt misshandlad och fördes först till Sunderby sjukhus för att sedan föras vidare till Umeå med livshotande skador. 

En dryg timme efter greps en man hemmahörande i grannfastigheten till där händelsen utspelat sig, mannen som är 37 år är nu anhållen misstänkt för försök till mord.

På onsdagen vid lunchtid hämtades ytterligare två personer av polisen en av dom en 73-årig man är också han nu anhållen för försök till mord. Den andra är en kvinna som under onsdag eftermiddag hördes och när polisen hade sin presskonferens klockan 14 så kunde det inte uteslutas att även hon blev häktad.

Av de vittnen som finns till händelsen är en del är hörda men fler ska höras. Under onsdagen har också den tekniska undersökningen påbörjats på brottplatsen.

När det gäller vilket tillhygge som använts på misshandeln vill polisen inte kommentera det närmare.

När det gäller fortsättningen av utredningen så utesluter inte Hans Engren att det redan under onsdagseftermiddagen kan bli häktningsförhandlingar.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se