Mannen misstänkt för mordet på en 63-årig kvinna i Luleå den 15 maj förs in till häktningsförhandling.

Mordmisstänkt häktad

Den man som misstänks för mord på en 63-årig kvinna i bostadsområdet Örnäset i Luleå den 15 maj häktades på onsdagsmorgonen.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkaste misstankegraden.

Den 29-årige mannen som misstänks för mordet förnekar brottet.

Enligt hans advokat Niklas Lundgren så är mannen i nuläget i chocktillstånd, men i övrigt vill han inte kommentera utredningen.

Varför mannen greps i Stockholm, i vilket tillstånd han är eller vad han hade gjort innan han åkte till Stockholm ville försvarsadvokaten Niklas Lundgren inte kommentera med anledning av den pågående utredningen.

Vid häktningsförhandlingen vid Luleå tingsrätt på onsdagsförmiddagen så ansåg åklagare Folke Ailinpieti att mannen skulle häktas på sannolika skäl, vilket innebar att han ändrat sig från det att han begärde mannen häktad på tisdagen. Då var det på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

Nu häktades mannen, efter en ovanligt lång förhandling, på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket förvånade mannens advokat.

Nu fortsätter utredningen och senast den 4 juni ska åklagaren Folke Ailinpieti ha väckt åtal. 

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista