Polisens riksenhet utreder misshandeln

Det är riksenheten för polismål i Umeå som ska utreda händelsen i Gällivare där en polis anhållits för misshandel på sin fru. Händelsen inträffade natten mot torsdag då kvinnan anmälde att hon blivit misshandlad av sin man.

Enligt åklagare Per G Lindell så är utredare på väg till Gällivare och under torsdagen ska förhör göras med kvinnan. Några mer kommentarer till händelsen vill han inte ge. Sedan fortsätter utredningen som en vanlig brottsutredning där åklagaren har tre dygn på sig att väcka åtal och det finns skäl för det.

Den tillförordnade polismästaren Håkan Karlsson har inga kommentarer till händelsen när en och säger att han varken ska eller kan kommentera.

- Nu är det riksenheten för polismål som utreder händelsen och så fort det finns skäl att fatta eventuella beslut så kommer det att göras, säger Håkan Karlsson. Men vi har inget mer med ärendet att göra i nuläget, nu får utredningen visa vad nästa steg blir, säger Håkan Karlsson tillförordnad polismästare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista