Även på Malmbanan stod trafiken stilla.

Datorhaveri orsak till tågstopp

Ett flertal tågstopp har under den senaste tiden inträffat i Norrbotten och Västerbotten. I tisdags stod tågtrafiken mellan Vännäs och Riksgränsen stilla igen, i två timmar. Anledningen till det var ett datorhaveri, i samma datorn som i april orsakade ett omfattande stopp i tågtrafiken under fem timmar.

Den dator som havererat vid två tillfällen och i samband med det orsakat omfattande stopp i tåg trafiken har nu bytts ut. Det pågår också en utredning om hur det kunde inträffa och vad Banverket som ansvarig myndighet kan göra åt saken.

- Vi ser mycket allvarligt på det här. Det berör ju tågtrafiken i både Västerbotten och Norrbotten. Vi har gjort allt vi kan för att det inte ska hända igen. Vi har bytt ut det som är trasigt. Nu får vi vänta på utredningarna för att få veta mer, det säger Carola Kemi, chef vid Banverkets driftledningscentral i Boden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista