Framtiden ser ljusare ut för Seskarösågen

På fredagen kom besked från företagsledningen om att en grupp med representanter från Setra och Sveaskog ska tillsättas under två år för att arbeta med alternativa arbetstillfällen. Enligt fackets ordförande Bengt Olov Innala kan det innebära att det blir tal om någon form av förädling vid sågen om den läggs ner.

På fredagen hölls också centrala förhandlingar på sågen, men det var inte i samband med dem som företagsledningen meddelade om gruppen som ska titta på alternativa arbetstillfällen, utan det var ett separat meddelande.

De centrala förhandlingarna ajournerades och ska fortsätta på tisdag eftersom det finns en del oklarheter. Bengt Olov Innala menar att det finns en del i företagsledningen som kanske börjar vackla i beslutet att sågen ska läggas ner.

Men fredagens besked känns bra för Bengt-Olov Innala.

- Visst känns det bra även om man nu inte ska ta ut något i förskott. Men det känns bra att företagsledningen är villiga att komma runt samma bord och föra konstruktiva diskussioner, säger han

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista