Hemmaseger i SMASK-final

Piteå SMASKade till och tog hem både segern och tredjeplatsen när riksfinalen i musiktävlingen hölls på lördagen. Med låten ”Rosa kalsonger” vann Musikhögskolan i Piteå tävlingen.

Det blev låten ”Rosa kalsonger” med Yngvi Front som kammade hem segern till Piteå när finalen av SMASK hölls i Norrmalmia i Piteå på lördagskvällen.

SMASK, Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest, är en musiktävling mellan alla musikhögskolorna i Sverige. I år var det Piteås musikhögskola som stod för arrangemanget, och kammade hem både vinsten och tredjeplaceringen.

Musikhögskolorna deltar från hela landet och finalen hålls varje år på någon av dessa skolor som finns i Göteborg, Stockholm, Malmö, Örebro, Ingesund och Piteå. Varje musikhögskola arrangerar varsin lokaluttagning av SMASK, där två vinnare går vidare till riksfinalen som skolorna varje år turas om att arrangera.

I år var det alltstå Piteås tur att arrangera riksfinalen. Förutom vinsten med Yngvi Fronts ”Rosa kalsonger”, så tog Piteå även hem tredjeplatsen med Sex i Murmansk” med Pride de Pjotor. På andra plats kom ”En på miljonen” med Petter, Niklas och Dick från musikhögskolan i Malmö.

- Publiken var väldigt taggade, det var en fantastisk stämmning, säger SMASK-general Patrik Eriksson

SMASK-finalen lockade cirka 1 100-1 200 åskådare till Norrmalmia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".