Tatuerarverkstad kopplad till Hells Angels åtalas

Två män i 40-årsåldern från Luleå åtalas för grovt bokföringsbrott och skattebrott. De två driver tatuerarverkstaden House of Pain och piercingföretaget Feel Good Jewellery som båda enligt polisen har koppling till Hells Angels.

Det var 2005 som Skatteverket började fundera över varför de aldrig fick in några uppgifter från företagen och började misstänka oegentligheter och kontaktade rättsväsendet. I slutet av oktober 2005 greps männen som sedan satt häktade i två veckor.

I den stämning som åklagaren lämnat in så handlar det om att det helt saknas bokföring för åren 2001 till 2005 för de två företagen som håller till i samma lokaler. Under samma tidsperiod har inte heller några uppgifter gått till Skatteverket.

Männen anhölls 2005 och i de förhör som gjordes har den ena mannen sagt att han varit ansvarig för tatuerarverksamheten och att ingen bokföring lämnats in. Den andra velar om ansvarsfrågan och har ingen aning om varför det inte finns någon bokföring från piercingverksamheten.

Till sin bevisning har åklagaren bland annat information från företagen där de sagt vilka som är ansvariga, bland annat en skylt från dörren med ett telefonnummer som hänvisar till en av de åtalade men också kontanter, en lista på utförda jobb och fakturor från andra företag.

Hur mycket pengar som ska ha undanhållits staten i form av skatter, egenavgifter, arbetsgivareavgifter och moms går enligt åklagaren inte att säga. Beräkningar är gjorda utifrån den lista som hittades där det beskrivits vilka jobb som utförts om som sedan jämförts med prislistan. Den visar på intäkter på cirka 30 000 kronor under en månad.

Om männen döms för grovt bokföringsbrott så är minimistraffet fängelse i sex månader.

En av männen är också åtalad för narkotikabrott och vapenbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista