Kjell-Åke Johansson, vd för näringslivsbolaget Expandum, förbereder för näringslivsgalan i Gällivare.

Spänd förväntan inför Gällivaregala

Stora delar av näringslivet i Gällivare går i spänd förväntan inför den egna galan som hålls nu på fredag. Gällivare har som bruksort ingen riktig tradition ännu på fester för det lokala näringslivet.

– Med tanke på den högkonjunktur vi har här och de framgångsrika företagen så vill vi för en kväll och under lite festligare former presentera dem för varandra, säger Kjell-Åke Johansson, vd för näringslivsbolaget Expandum i Gällivare som är medarrangör av galan.

Finns det några resultat från de tidigare näringslivsgalorna, vad de har betytt?

– Man lär känna varandra och får möta andra inom näringslivet i Gällivare, det är många som inte gör det till vardags. Så det här är ett ypperligt tillfälle att under lite lättsammare former kunna göra det, säger han.

Näringslivsgalan i Gällivare hålls för tredje året, det här är slutåret för testperioden för galan. I år är det långa taft och sidenklänningar som gäller för damerna och minst mörk kostym för herrarna.

Interiören i Sporthallen i Malmberget är långt borta från svettlukten. Hallen har klätts in i tyg i färgerna svart och vit. Här ska 200 gäster äta och mingla på fredag kväll.

Men Kjell-Åke Johansson hade hoppats på att antalet gäster skulle vara dubbelt så många.

– Antalsmässigt är vi ungefär som i fjol, drygt 200. Vi hade hoppats på några fler, men det får vi utvärdera och det här är tredje året vi har drygt 200 som kommer på en gala. Hur ska vi göra så att fler känner sig delaktiga i galan? Vilken målgrupp ska vi rikta oss till? Det är något vi tar med oss i utvärderingen.

Vilka vill ni rikta er till nu?

– I första hand näringslivsföreträdare och deras anställda, men naturligtvis Gällivarebor som har ett intresse och vill lära känna näringslivsföreträdare. Alla är ju välkomna, svarar Kjell-Åke Johansson.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".