Zvezdan Milosevic.

Efterlängtad vinst för Boden

Någon supermatch var det inte men tre poäng och säsongens första hemmaseger blev det. Bodens BK vann på torsdagskvällen över Östersund med 1-0. BBK:s nya tränare Zvezdan Milosevic har fått en drömstart på sitt nya jobb.

Det har varit en turbulent tid för spelarna i Bodens BK. Den senaste tidens skrala resultat fick tränaren sedan två år tillbaka Per Gidlund att lämna in sin avskedsansökan.

Och visst såg det ut som att turbulensen runt laget har påverkat. Inledningen i hemmamatchen mot Östersund var minst sagt krampaktig.

Redan efter en och en halv minut var gästerna ytterst nära att ta ledningen. En hörna och missad markering från hemmalaget höll så när på att resultera i ett Östersundsmål.

Men Boden spelade upp sig och genom att spela med en väldigt hög press så stressade man Östersunds backlinje under hela den första halvleken.

1-0 kom därför ganska logiskt. Lagkaptenen Mattias Ottestig vann en tuff närkamp mitt på planen och skickade i väg en crossboll mot anfallaren Kabba Samurra som elegant lobbade in bollen bakom en utrusande Östersundsmålvakt.

Kabba Samurra var för övrigt på ett strålande spelhumör i den första halvleken och skojade friskt med Östresundsbackar flera gånger.

Den andra halvleken dominerades totalt av bortalaget. Boden kan tacka sina mittbackar Mattias Ottestig och Tomas Taavo samt fru fortuna för de tre poängen. Men en seger är en seger och det kommer säkert göra BBK:s sargade självförtroende gott.

I Boden saknades Brent Fisher som fick en smäll i bortamatchen mot Vasalund senast. Noterbart var att tränare Milosevic valde att satsa på junioren Emil Johansson från start, och det gjorde han med facit i hand rätt i.

David Zimmer, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista