Han vaknade upp efter drygt två veckor

Den 47-årige man som fick ett yxhugg i huvudet vid ett bråk i byn Vojakkala utanför Haparanda har vaknat upp efter att ha legat nedsövd under drygt två veckor. Till Norrbottensnytt säger polisen att man vill hålla ett förhör med mannen så snabbt som möjligt.

Polisen har försökt få tips från allmänheten i sökandet efter den yxa, eller yxliknande föremål, som användes till mordförsöket.

Om man fått tag i det som är vapnet som använts vill polisen inte uppge, men man bekräftar att det finns en del uppslag även där.

- Vi har en del verktyg som vi nu undersöker för att se om något av dom använts vid dådet, men vi är fortfarande intresserad om någon har iakttagelser efter vägarna runt Vojakkala, säger Lars Öberg.

Mannen som utsattes för mordförsöket har legat nedsövd sedan den 13 maj, samma dag som han blev huggen med en yxa i huvudet på en gård i byn Vojakkala, utanför Haparanda.

Flera personer har tagits in till förhör men ännu har ingen kunnat knytas till dådet.

- Vi har förhoppningar att den som blev utsatt för det här mordförsöket kan han ge ytterligare upplysningar runt händelsen så att vi kan knyta rätt person till dådet, säger Lars Öberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista