Centern ställer sig bakom försvaret

Försvarsmaktens uppgift är att säkra fred och frihet för vårt land, och får inte reduceras till en budgetfråga. Det anser centerpartiet i Norrbotten. Distriktsstämman pekar ut F 21 i Luleå och arméns jägarbataljon i Arvidsjaur som absolut nödvändiga för ett starkt svensk försvar.

Vid centerpartiets distriktstämma i Norrbotten pekas flygflottiljen F 21 i Luleå och arméns jägarbataljon i Arvidsjaur ut som absolut nödvändiga för ett starkt svensk försvar.

Även Barentsregionens växande strategiska betydelse och försvarets förmåga att agera i subarktisk miljö under alla årstider är två viktiga argument som lyfts fram.

Partiet anser också att den samverkan som byggs upp inom garnison nord mellan I 19 och A 9 i Boden, F 21 i Luleå och arméns jägarbataljon i Arvidsjaur visar på stora vinster när det gäller effektivitet och kvalitet. Något som enligt partiet borde kunna användas som en förebild för hur samverkan kan organiseras även i övriga delar av Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista