Bo Johansson om sin bok: "En väldig massa svar"

Sedan december 2006 har Bo Johansson hållit sig undan efter att hans bolag Obol Investment granskats. Kring bolaget finns flera frågor som håller på att utredas. Frågor som ännu inte fått några svar. Investerare som satsat pengar har inte heller fått besked om pengarna finns kvar. I en intervju för Kaliber i P1 berättar han bland annat om den bok han skrivit. En bok där den som läser får bedöma; lögner eller sanningar.

Det var den andra december 2006 som Sveriges Radio och Norrbottens-Kuriren började publicera granskande reportage kring Obol. Granskningen ledde omedelbart till att Bo Johansson och hans kompanjon Jan Saradlic gjorde sig oanträffbara.

Sedan dess har finansinspektionen granskat företaget. Ekobrottsmyndigheten håller på med en granskning. Basketligan har sagt upp samarbetet liksom Plannja Basket som var ett av de lag Obol sponsrade.

IT-företaget Genesis som i princip hade sålt sitt företag till Obol stoppade försäljningen i sista stund när det visade sig att det fanns en del tvivel kring företaget.

Bo Johansson, som i början av december 2006 ställde upp på intervjuer, var i Luleå och knöt affärsförbindelser och sjöng nationalsången i Coop Arena eftersom han sponsrade Luleå Hockey har sedan den första publiceringen inte gått att nå. Men nu talar han igen och då gärna om sin nya bok.

– Det som jag har fått vara med om är som en thriller, så jag tycket att jag skulle skriva en thriller, säger Bo Johansson i intervjun.

Boken som kommer att heta Onda ögat säger han ska komma ut snart. I boken där det finns avsnitt där en del berörda hängs ut offentligt, ger han sin bild av händelsen sedan Obol började granskas. Om boken säger han:

– Det kommer att vara underhållning och det kommer inte att vara underhållning för de stackars människor som förlorat pengar, inkluderat mig. Det är en thriller och det är vad den här boken handlar om. Det kommer att finnas en väldig massa svar i den, säger Bo Johansson.

Hela intervjun med Bo Johansson hör du kl 16 på onsdagen i programmet Kaliber i Sveriges Radio P1, samt i Sveriges Televisions Uppdrag Grankning kl 20 på onsdag kväll.

Intervjun har gjorts i samarbete mellan Anna Jaktén, Kaliber i P1 och Björn Thunbäck, SVT:s Uppdrag granskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista