All tågtrafik till och från Norrland står stilla

Uppdaterad 16:35
All tågtrafik med Norrlandstågets nattåg är idag, torsdag, stoppad på grund av Stålpendelns komplicerade tågurspårning mellan Mellansel och Långsele. Veolia transport som kör persontågen kommer inte att sätta in några ersättningsbussar för torsdagens inställda tåg.

– Vi tror att det är bättre för resenären att kunna ordna sin resa på annat sätt eller boka om till i morgon då vi beräknar att tågtrafiken till och från övre norra Norrland ska vara igång igen, det säger Stefan Bengtsson på Veolia transport.

Vid lunchtid på fredag beräknar Banverket att järnvägen ska vara farbar igen, och enligt Veolia transport kommer samtliga turer då att genomföras som vanligt.  Fredagens trafik kommer att förstärkas med flera vagnar så att alla ska kunna få plats.

Om de kan gå direkt med tåg hela vägen eller måste ske med buss vissa sträckor är ännu oklart. Besked väntas från Banverket under dagen och beror på hur snabbt de klarar av att rensa och reparera banan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista