Advokaten ger en motsatt förklaring

Finansmannen Bo Johanssons advokat Hans Strandberg ger en annan bild av var pengarna i Obol Investment finns. Investerarna har inte blivit av med pengar, men värdet på fonderna där de investerade pengarna finns har i vissa fall gått ner, och när mediedrevet tog fart har det inte gått att redovisa.

Hans Strandberg var med vid Finansinspektionens förhör med Bo Johansson i Belgien under onsdagen. Johansson visste redan innan mötet om att han skulle delges misstanke om bedrägeri, alternativt förskingring och bokföringsbrott, men förnekar att han är skyldig.

Enligt advokaten har också Bo Johansson kontroll på pengarna och de kommer att kunna redovisa exakt vad som hänt med insättningarna på fonderna, vilket inte är den bild Bo Johansson ger i intervjun i Kaliber.

Han sa då att en släkting till en tidigare Obolanställd hade stulit pengarna.

Enligt Hans Strandberg finns det inte någon som ska ha stulit pengarna. Inte vad som kommit till hans kännedom i alla fall.

Enligt advokaten rör sig också Bo Johansson över hela världen på grund av den hotbild som finns mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista