Diskussionerna fortsätter i Kiruna

Både kirunapartiets och socialdemokraternas styrelser har nu i veckan beslutat att fördjupa diskussionerna om en sammanslagning eller ett samarbete mellan partierna. Men Kirunapartiet är tydliga med att samarbetet måste ske redan under den här mandatperioden.

En sammanslagning eller ett samarbete mellan kirunapartiet och socialdemokaretna före valet skulle innebära att den styrande alliansen i Kiruna, med bland andra moderaterna och sjukvårdspartiet, skulle upphöra.

Kirunapartiets styrelse är tydliga med att sammanslagningsplanerna inte får dra ut på tiden. Lars Törnman säger att ett eventuellt samarbete eller sammanslagning måste ske under den pågående mandatperioden. Annars kommer allt kommunpolitiskt arbete att förlamas av osäkerheten kring vad som egentligen pågår mellan partierna.

Socialdemokraterna är öppna för det, säger Thomas Stålnacke, vice ordförande för socialdemokraterna i Kiruna. Han vill dock inte gå händelserna i förväg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista