Rekord för flyget i Luleå

Under maj månad blev det ett nytt rekord i antal passagerare på Luleå Airport. 101 847 personer flög då till och från Luleå, motsvarande siffra året före var 87 411, vilket innebär en ökning med 17 procent.

Hittills under året har Luleå Airport haft 429 000 passagerare. Det är huvudsakligen inrikestrafiken som ökar, och främst till Stockholm.

- Om den här trenden fortsätter passerar vi 1 miljon passagerare, och det innebär att Luleå är en stor flygplats i Svenska mått, säger Susanne Jangdal, flygplatschef på Luleå Airport.

Med över en miljon passagerare finns det ett gott underlag för en satsning på Luleå för utrikes reguljära direktförbindelser, men även för en utökning av charterdestinationer och givetvis en satsning på ett utökat kommersiellt utbud kring flygplatsen - med fler tjänster och aktiviteter för passagerarna, uppger Luleå airport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista