Ny biltestanläggning hotad

Nedläggningshotet mot jägarbataljonen i Arvidsjaur kan påverka storsatsningen på en ny biltestanläggning som just nu håller på att byggas på orten. Regeringens beslut om ett civilt och militärt test- och övningscenter i Arvidsjaur har inverkat i beslutet att etablera sig i Arvidsjaur.

-Vi räknar ju med att regeringen ska genomföra de beslut som de fattar, vi ville ligga i framkant inför regeringens etablering och göra den här satsning på den här orten, säger Mats-Ola Sahlström vd på Lappland Cartest, företaget som bygger biltestanläggningen i Arvidsjaur.

Det är en anläggning för tyska Daimlier koncernen som nu håller på att byggas. Redan kommande vinter räknar Lappland Cartest med att 100-150 ingenjörer ska vara på plats för att testa Mercedesbilar.
Regeringens beslut om ett Civilt och militärt test- och övningscenter i Arvidsjaur har inverkat i beslutet att etablera sig i Arvidsjaur, och att jägarbataljonen nu är nedläggningshotad är oroande menar Mats-Ola Sahlström vd på Lappland Cartest.

- Försvinner militären från Arvidsjaur försvinner möjligheten att nyttja deras anläggning och möjligheten att testa våra prototyper utan kamouflage och då måste vi göra de testerna på någon annan ort än Arvidsjaur, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista