Distansapoteket i Boden läggs ner

Apoteket avvecklar distansapoteket i Boden med 46 anställda. Dagens fyra anläggningar är för många i förhållande till de volymer som hanteras. Därför läggs distansapoteken i Boden och Sollefteå ner, inom ett år.

– Vi har redan i dag en alltför stor kapacitet i relation till våra volymer på distansapoteken, och på en avreglerad apoteksmarknad kommer detta att bli ännu tydligare, säger Stefan Carlsson, vd Apoteket AB i ett pressmeddelande.

- Vi har valt att koncentrera verksamheten till distansapoteken i Falun och Hässleholm eftersom de kan hantera dagens samlade produktion. Dessa anläggningar har bättre förutsättningar när det gäller logistikläge, utformning och godsmottagning, säger Tore Löwstedt på Apoteket AB.

Distansapoteket i Boden avvecklas till den 30/6 2009. De anställda kommer att få olika former av omställningsstöd.

Distansapoteken sköter leveranser till apoteksombud, livsmedelskunder, sjukhus, öppenvårdskunder (som folktandvård och vårdcentraler), e-handel, dialys och dosförpackade läkemedel.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista