Sven-Erik Bucht (s).

Stora investeringar i Barents

Det ska göras mycket stora investeringar fram till år 2015 i Barentsregionen, det vill säga i norra Sverige, Norge och Finland och nordvästryssland. Det handlar om 42 miljarder euro i bland olje- och gasbranschen.

Det här innebär att till exempel kommunikationerna måste förbättras. Det sa Haparandas socialdemokratiska kommunalråd Sven-Erik Bucht vid ett Barentsmöte i Haparanda.

- Om dessa investeringar ska komma till stånd och ge verkningar i hela Europa så är infrastrukturåtgärder jätteviktiga, alltså att vi har fungerande järnvägar, vägar och flyg. Det är oerhört viktigt att man samverkar om detta och där är ju för det svenska ordförandeåret i EU väsentligt att man verkligen lyfter focus på Barents så att det inte bara blir en text i en regeringsdeklaration, utan att det också blir konkret handling kring detta, sa han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".