Musikhögskolan i Piteå.

Fler sökanden till Piteå

Söktrycket till utbildningarna vid Institutionen för musik och medier i Piteå, vid LTU, har ökat betydligt inför hösten. Främst är det till utbildningar i musik, som antalet sökande har ökat. Till både musik och medier söker dubbelt så många än som kommer in.

18 procent fler har sökt till utbildningarna i Piteå i år än förra året. Exempelvis är det 71 förstahandssökande till utbildning som ger en kandidatexamen i musik. Ökningen syns till exempel i ämnen som orgel, komposition, kör, rockmusik, jazz osv... Bara 35 kan få börja. Till medieutbildningarna i radio, tv och journalistik, har 114 sökt totalt. Man tar in cirka 20 på vardera av de linjerna, det vill säga 60 totalt.

Ingemar Jernelöf är prefekt på musik och medier i Piteå:

- Jag tror att det ökande intresset är en frukt av vår medvetna satsning på studentrekrytering och marknadsföring. Vi har haft våra egna studenter som har gett kunskap om våra program och studiemiljön.

- Dessutom tror jag att många unga ser att de inte bara lär sig något teoretiskt på de här utbildningarna. Vi har ju som profil att ge praktiska kunskaper också. Man lär sig att göra det man har läst, säger prefekten vid Institutionen för musik och medier i Piteå.

Inger Marklund, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".