Melichar på väg till Luleå.

Luleå Hockey intresserat Melichar

Den tjeckiske backen Josef Melichar, 29, fick inget nytt kontrakt med Linköping. Men den NHL-meriterade spelaren kan bli kvar i elitserien även nästa säsong. Åtminstone två intresserade klubbar finns. Både Luleå och Skellefteå har visat intresse för Melichar, uppger Hockeysverige.se.

Förra sommaren fick Josef Melichar sparken från Pittsburgh Penguins i NHL, där han spelat sedan 2 000 och under den tiden varit lagkamrat med Mario Lemieux, Jaromir Jagr, Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Till slut hamnade den defensive backen i höstas i Linköping, där han spelade på ett artistkontrakt och noterades för åtta assists på 50 elitseriematcher.

– Jag har fått erbjudanden från både Luleå och Skellefteå i elitserien. Sedan har NHL-klubben Chicago visat ett intresse. Men de ville att jag skulle skriva på direkt, medan jag ville avvakta, säger Melichar till tjeckiska hokej.cz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".