Håkan Karlsson, ny länspolismästare i Norrbotten.

Håkan Karlsson ny länspolismästare

Regeringen har på onsdagen utsett Håkan Karlsson till ny länspolismästare i Norrbotten. Han tillträder tjänsten nu och har fått ett förordnande på sex år. Håkan Karlsson har vikarierat som länspolismästare sedan den 16 januari i år.

Håkan Karlsson gästar Sommarradion i P4 torsdag 15.00-16.30

– Det här är ett av de finaste jobb man kan ha eftersom Polisen har en viktig funktion att fylla i samhället. Jag ser fram emot att få leda polismyndigheten i en tid när vi står inför stora förändringar. Antalet poliser i Norrbotten ökar vilket innebär att kåren genomgår en kraftig föryngring. Det gäller att vi tar emot alla nya medarbetare på bästa sätt samtidigt som vi måste behålla den kompetens som försvinner när många äldre medarbetare går i pension, säger Håkan Karlsson i ett pressmeddelande.

Håkan Karlsson är 49 år, bosatt i Piteå, gift och har tre vuxna barn. Ursprungligen kommer han från Vindelns kommun. 1980 examinerades han från Polishögskolan och sedan har han arbetat med olika uppgifter inom Polisen och vidareutbildat sig inom yrket bland annat med juridik och ledarskap.

– Som länspolismästare kommer jag att sätta upp tre långsiktiga mål. Det ena är att Norrbotten ska ha Sveriges lägsta brottslighet. Den var tredje lägst i landet under 2007. Det andra målet är att den polisiära synligheten måste öka i hela länet. Norrbottningarna ska känna att polisen står för ökad trygghet och minskad brottslighet i hela länet, säger Håkan Karlsson i pressmeddelandet från polisen.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".