Prashant Rana och Håkan Jonsson.

Biltestverksamheten ska utvecklas

Ett nytt projekt för att utveckla biltestverksamheten i Norrbotten startas i dagarna. Det är Luleå Tekniska Universitet och en rad företag i Norrbotten som hoppas kunna lyfta såväl utexaminerade akademiker som företag inom testnäringen.

Vad projektet handlar om är att utexaminerade elever från Luleå Tekniska universitet ska få en möjlighet till arbete inom biltestnäringen i Norrbotten. Samtidigt behöver testföretagen mer kompetent personal för att kunna utvecklas.

Fem platser per år finns inom projektet och till de företag som anställer ges ett sextio- procentigt bidrag. Ett pilotprojekt gjordes under förra året för att pröva intresset.

Prashant Rana och Håkan Jonsson är båda utbildade civilingenjörer på Luleå Tekniska universitet och ingick i pilotprojektet. Båda har trivts bra och tror inte att de hade fått samma kontakt med företagen utan hjälp av projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".