Ekonomisk kris för Arjeplogshus

Ekonomi i kris och eftersatt underhåll på husen, så ser läget ut för Arjeplogs kommunägda bostadsbolag. Att få ordning på ekonomi för stiftelsen Arjeplogsbostäder blir en utmaning för kommunen, säger kommunalrådet Bengt-Urban Fransson (s).

Stiftelsen Arjeplogshus ägs av kommunen och har under en lång tid dragits med dålig ekonomi. För att undvika förluster så har det dragits in på underhåll av fastigheterna, men det är ingen långsiktig lösning, hävdar kommunalrådet Bengt-Urban Fransson. Så nu ska en ny underhållsplan för husen upprättas.

Hyreshöjningar kommer
’Revisorerna i Stiftelsen Arjeplogshus är kritiska till att stiftelsen inte har samma avkastningskrav som privata fastighetsägare.
-Men att hålla hyrorna nere för att ta ett samhälllsansvar, är allmännyttans uppgift, tycker Bengt-Urban Fransson och fortsätter:
-Men samtidigt kan hyresgästerna på sikt komma att märka av hyreshöjningar på grund av stiftelsens dåliga ekonomi, säger kommunalrådet Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".