Spritservering på travet får kritik

Alkoholserveringen på travet i Boden under V75-dagen förra lördagen får kritik av kommunens alkoholhandläggare. Under travdagen såldes alkohol på Peab-travets restaurang som togs ut på publikplats vilket inte är tillåtet enligt det tillstånd som finns. Och nu är en utredning är startad.

Entreprenören som har travrestaurangen har ett tillstånd att servera alkohol i restaurangen och inom ett speciellt området. Men under V75-dagen gick besökare obehindrat ut på det allmänna publikområdet med sina drycker. Under måndagen hade kommunens alkoholhandläggare ett möte med de berörda efter att en utredning startats. Det innebär att entreprenören nu ska komma med ett yttrande på hur han ska åtgärda problemet.

Travets sportchef, Sven Granström, säger att de fortfarande har förtroende för entreprenören men att de ska se till att det blir bättre.

Några synpunkter på yttrandet kommer inte Bodens kommun att ha förrän till hösten. Då beror det på hur allvarligt de ser på problemet och om det ska bli någon påföljd.

Det som kan hända är att entreprenören får en erinran, en varning eller det hårdaste straffet att alkoholtillståndet återkallas.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten