Spelare misshandlade under Piteå Summer Games

Två 15-åriga fotbollspelare från Vadsö i Norgnorge blev under helgen misshandlade på Piteå Summer Games. Den ena misshandeln skedde på ett av de diskotek som Piteå summer games arrangerade. Ledarna för det nordnordska laget är kritiska mot arrangörernas bristande kontroll av arrangemanget.

- Det ska vara ett drogfritt arrangemang, men kontrollen var alldeles för dålig. Vi kunde tydligt se att många av de lokala ungdomarna var berusade, säger Ulf Hartviksen, reseledare för fotbollslaget Norild IL.

En av hans spelare blev nedslagen i centrala Piteå i fredags och togs till akuten. Den andra 15-åringen misshandlades på lördagskvällen, på ett diskotek som arrangerats av Piteå summer games.

Ungdomarna som slog ner pojkarna deltog inte i turneringen, men ledarna för det nordnorska laget ifrågasätter varför så många fulla ungdomar fanns på ett arrangemang som skulle vara drogfritt.

Ulf Hartviksen funderar nu på att inte ta laget till nästa års turnering, om inte kontrollen blir bättre.

Kjell-Anders Johansson som är cupansvarig för Piteå Summer Games medger att kontrollen av diskoteket brustit.
- Jag tycker det är otroligt olyckligt om det är någon som har kommit in som både har uppträtt olämpligt och varit berusad.

Kjell-Anders Johansson säger att de från Piteå Summer Games nu ser över rutinerna, tillsammans med det vaktbolag de använder för att bevaka turneringens kvällsaktiviteter.
- Vi har redan satt oss ner och tagit fram ett förslag på hur det här ska se ut inför nästa år, säger han.

Elin- Anna Labba, SR Norrbotten