Socialdemokrater är upprörda över uteslutning

Den socialdemokratiska landstingsgruppens beslut att inte längre låta tre oppostionella partimedlemmar delta i gruppens möten upprör nu ledande partifolk i länet. De tre vägrar godkänna gruppens beslut att lägga ned obs-platserna i Haparanda.

Men i ett mail till partiordföranden Mona Sahlin på tisdagkvällen kritiserar nu flera kommunalråd och ordföranden i arbetarekommuner uteslutningen.

Undertecknarna av mailet:

Kommunalråden Kenneth Stålnacke, Kiruna, Bengt Niska, Pajala, Arne Honkamaa, Övertorneå, Sven-Erik Bucht i Haparanda och ordföranden i arbetarekommunerna i Kiruna Ann-Helen Bergsten, Åke Johdet, Pajala, Roland Kempainen, Övertorneå och Kurt Rosendahl, Haparanda.

- Detta är en fullständig galenskap, utan dess like. Jag kan inte finna någon klokskap i detta. Det som de tre, Jörgen Lövgren, Marlene Haara och Kenneth Nilsson gör, deras brott inom citationstecken, är att de ska arbeta för att våra vallöften ska verkställas. Var i ligger grunden över huvud taget att tänka den orimliga tanken att man ska uteslutas ur den socialdemokratiska landstingsgruppen för att man jobbar enligt utlovade vallöften, säger kommunalrådet Kenneth Stålnacke i Kiruna.

Niklas Jälén, SR Norrbotten