Tågpersonal riskerar bli av med jobbet

Det femtiotal personer som idag serverar maten ombord på Tågkompaniets Norrlandståg har blivit uppsagda av sin arbetsgivare SSP. Orsaken är att det Orientexpressen, det företag som stå för mathållningen från och med i sommar, ännu inte bestämt på vilken ort deras verksamhet ska finnas. Besked väntas komma idag tisdag.
Det är tredje gången personalen får vara med om att bli uppköpta eller övertagna av andra företag. Uppsägningen rör sammanlagt cirka 50 personer. När Connex tar över tågtrafiken i juni ska istället ett företag som heter Orientexpressen stå för mathållningen. Men personalen på SSP är inte nöjda med hur Orientexpressen har skött personalfrågan. Det är tredje gången personalen som jobbar med maten på tågen får vara med om att bli uppköpta eller övertagna av andra företag. Aldrig har det skötts så här dåligt, enligt de anställda. Markus Pettersson är VD för Orientexpressen och han kan förstå personalens frustration men säger också att det beror på att företaget inte vetat var den ska lägga sin verksamhet. Under tisdagen ska Orientexpressen bestämma om de stannar i Luleå eller flyttar till antingen Boden eller Gävle.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".