Norrbotten i Almedalen

Socialdemokraterna ska i höst presentera ett nytt forskningsprogram. Och under politikerveckan Almedalen som startar på söndagen ska partiet tillsammans med andra organisationer dra upp riktlinjerna för hur programmet ska se ut. Ett forskningsprogram som skulle innebära mycket positivt för norrbotten menar socialdemokraten Karin Åström.

Karin Åström (s) ska under politikerveckan i Almedalen leda ett seminarium som handlar om socialdemokraternas nya forskningsprogram som de ska presentera senare i höst. Under veckan på Gotland har partiet bjudit in en rad organisationer och företag för att diskutera framtidens forskning och det som diskussionerna leder fram till ska finnas med i det nya forskningsprogrammet. Och om det blir en socialdemokratisk regering vid nästa val så kommer det nya forskningsprogrammet att innebära mycket för Norrbotten och Luleå tekniska universitet, säger Karin Åström.

Är man norrbottning så tar man upp saker som berör Norrbotten och med den tillväxt som varit den senaste tiden så kommer den framtida forskningen och universitetet att vara motorn, inte bara i Norrbotten utan också i Sverige, säger Karin Åström.

Elin- Anna Labba, SR Norrbotten