Ingen guldfest för Plannja

Solna Vikings blev på tisdagskvällen svenska mästare i basket. Solna vann den fjärde finalmatchen med 108-99 (30-14, 21-24, 29-29, 28-32) och hela finalserien med 3-1. Därmed fick besvikna Plannjaspelare nöja sig med SM-silvret.
I den fjärde finalmatchen, i den fullsatta Solnahallen, tog Solna hand om taktpinnen direkt och tog ledningen med 10-0. Plannja tilläts aldrig komma in i matchen och låg under med 16 poäng efter den första kvarten. - Vi försökte störa men Solna spelade som ett mästarlag och vann rättvist, säger Plannjas tränare David Visscher. - Jag tyckte att i början av den tredje quartern närmade oss men de lyckades ändå hålla ifrån och de hade svar på allt vi gjord, säger en besviken Visscher. - Man är tom eftersom det alltid tråkigt att förlora. Plannja har höga krav och tycker alltid att vi ska vinna SM-guld. Men vi kommer igen, lovar Visscher. Poängbäst i Plannja i den fjärde finalmatchen var Håkan Larsson och Josh Shoemaker, båda gjorde 25 poäng.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".