57 miljoner i fodringar hos Obol

Drygt 57 miljoner kronor finns det i fordringar hos Obol Investment. Det visar den bouppteckning i Obol Investments konkurs som nu har kommit in till Örebro tingsrätt. Men det är en nödbouppteckning som gjort eftersom det inte har varit möjligt att utreda vad som finns i konkursboet.

Det är konkursförvaltaren Einar Wanhainen som lämnat in nödbouppteckningen till Örebro tingsrätt. Där står bland annat att han inte haft tillgång till fullständiga underlag för att göra bouppteckningen och att han inte fått kontakt med någon ställföreträdare. När det gäller företrädarna Bo Johansson och Jan Saradlic så finns ingen adress på Johansson men Saradlic har en adress i Kanada.

Sammanlagt så är fordringarna på 57 452 000 kronor. Största fordringen har en advokatbyrå som har 49 klienters krav på nästan 47 miljoner. Man kan också se i bouppteckningen att flera privatpersoner har hundratusentals kronor att kräva men också Skellefteå AIK hockey har 594 000 kronor i satsade pengar som de inte sett röken av.  

De tillgångar som finns är 11,5 miljoner kronor som finns deponerade hos länsstyrelsen i Stockholm från Dundee Security.

På fredag är det edgångssammanträde i Örebro. Då är det meningen att företrädarna ska finnas på plats personligen för att under ed säga att förteckningen är komplett. Men eftersom det inte är troligt har konkursförvaltaren begärt att fakultativ ska läggas och då får någon annan som sett och kontrollerat bouppteckningen avlägga ed.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten