Revisorer kritiserar Arjeplogs kommun

Trots att Arjeplogs kommun redan i våras blev informerade om att kommunen låg ute med närmare 2 miljoner i fordringar har det i dagsläget inte drivits in några pengar. Det upprör revisorerna som ligger bakom rapporten. Revisorn Stig Lundström är en av dom som idag är väldigt kritisk till hur kommunen har agerat i frågan.

- Det är ju inte upplyftande om man gör något som är nödvändigt för kommunen och sedan så händer det ingenting, säger Stig Lundström som är upprörd över att det i dagsläget inte skickats ut ett enda inkassokrav.

Sedan den förre ekonomichefen Mats Björk, som också var en av dom som uppbar skulder till kommunen, slutade från sin tjänst i slutet av april har Arjeplogs kommun stått utan ekonomichef. Ansvaret för fordringarna föll då på kommunchefen Bo Wallin, men sen dess har man alltså inte skickat några krav vidare till inkasso.

- Förmodligen beror det på att personalen på ekonomiavdelningen har varit väldigt kort om folk, bemöter Bo Wallin revisorernas kritik och håller samtidigt med om att situationen är oacceptabel.

 

Sandra Skeppar SR Norrbotten