Glädje och sorg bland Haparandaföräldrar

Det var med blandade känslor som de kämpande föräldrarna från byskolorna i Haparanda mottog beskedet igår onsdag om att barn- och ungdomsnämnden delvis backar från det hårda sparförslaget.
Skolan i Vojakkala läggs ner enligt förslaget medan Närstaskolan delvis räddas kvar, och sjätteklasssarna från alla byaskolor får välja om det vill gå kvar i sina skolor eller bussas in till centralorten. - Jag ser det som en total seger för det vi stred för gemensamt. Om inte vi föräldrar hade protesterat så hade förslaget gått igenom, säger Mats Lindelöf, förälder med barn i skolan på Seskarö. Samtidigt tycker Mats Lindelöf att protesterna inte nådde ända fram. - Att Vojakkalaskolan ända ska stängas känns som ett misslyckande, säger Mats Lindelöf, som ändå hoppas att sista ordet om den skolan inte ska vara sagt ännu. Föräldragruppen i byn Vojakkala säger till Norrbottensnytt att de känner sig överkörda och tänker kämpa vidare. Det finns bland annat planer på att starta namninsamling för att kräva folkomröstning om de planerade skolneddragningarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".