Misstänkt bomb desarmerad

Ett gruppboende för ungdomar i Luleå fick natten till fredag evakueras, sen en av de boende på hemmet hittat ett bombliknande föremål under en trapp. Larmet kom strax efter midnatt och polisen spärrade av platsen och utrymde boendet. Strax efter halv fem på fredagseftermiddagen desarmerades det misstänkta föremålet som inte visade sig vara någon bomb.

På fredag eftermiddag sprängde bomgruppen den misstänkta bomben på ett gruppboende i Svartöstan i Luleå. Det misstänkta föremålet som hittades av en av de boende vid midnatt natten till fredag visade sig dock inte vara någon bomb.
I gruppboendet bor fyra ungdomar med personal. Ingela Lagerskog är verksamhetschef på Luleå kommun.

- Vid halvtolv i natt sitter en av våra boende på sin trappa och röker. Under personalbron får han se att det ligger en behållare som är fylld med vätska och med en massa kablar. Han meddelar personalen som på en gång kontaktar polis, samordnare och enhetschef, berätter Ingela Lagerskog.

Efter att polisen utrymt boendet tog personalen med sig de boende till ett hotell.

- Det känns väldigt obehagligt att sådana här situationer uppstår, säger verksamhetschef Ingela Lagerskog.

Nu ska polisen utreda vem som placerat det bomliknande föremålet under trappen till personavdelningen på gruppboendet i Svartöstan i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista