Relativt lugn påskhelg trots olyckor

Tre skoterolyckor varav två med dödlig utgång, ett pistolhot i Älvsbyn och en anlagd brand i Luleå. Men polisen i länet uppger i övrigt att påskhelgen varit lugn.
Under skärtorsdagskvällen omkommer en man i tjugofemårsåldern i en skoterolycka väster om Jokkmokk. Mannen som var från trakten färdades över en sjö vid Årrenjarka när olyckan inträffade. Sen under påskdagen omkommer en man i fyrtioårsåldern vid Lulnäsudden utanför Luleå, också han i en skoterolycka. Mannen som kört in i en iskant och voltat omkommer omeddelbart uppger lulåpolisen. Ytterligare en skoterolycka inträffade under påsken det var i Piteå där en person fick föras till sjukhuset med lindriga skador. Natten mot påskafton brann en grillstuga och ett vedhus ner vid hertsöträsket i Luleå. Erik Johansson Vakthavande befäl vid Luleåpolisen säger att branden förmodligen var anlagd.. Under påskafton kom ett larm om ett pistolhot mot personalen vid en pizzeria i Älvsbyn, och innan polisen var på plats hann mannen även pistolhota människor utanför pizzerian. Mannen greps och pistolen beslagtogs, enligt polisen var det ingen riktig pistol utan en kopia. Mannen är misstänkt för olaga hot. Totalt har femton viltolyckor inträffat under helgen och Erik Johansson vid luleåpolisen vill påminna om bilisterna om viltfaran. -Så här års är det mycket vilt vid och på vägarna så jag vill påminna om extra vaksamhet säger Johansson vidare. Å när det gäller nykterheten i trafiken under helgen så hade fram till igår eftermiddag sex personer tagit för rattfylla. Och det kan jämföras med en vanlig helg. Sammanfattningsvis en lugn helg enligt vakthavande befäl i länet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".