Lysande affärer för solfångartillverkare

Att tillverka solfångare i Norrbotten är en lysande affär. Det går nämligen bra för BoRö-pannan som har fabriker i Kalix och Övertorneå. På fyra år har företaget vuxit från 32 till 62 anställda och fördubblat produktionen.
Och suget efter företagets solvärmesystem bara ökar, framförallt i sydeuropa. Så nu är också en etablering utomlands aktuell, enligt VD:n Bo Rönnkvist. - Även om Övertorneå ligger bra till för den nordiska marknaden så ligger det för långt ifrån den stora marknaden i sydeuropa, säger Bo Rönnkvist. Därför har han nu långt gångna planer på att starta tillverkning i Bosnien och kanske också i Spanien för att komma närmare den snabbt växande marknaden där. Bo Rönnkvist förklarar företagets framgångar utomlands med att man utvecklat allt effektivare solfångarsystem samtidigt som man effektiviserat produktionen och pressat priserna..
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".