Narkotikalagning oroar polisen i Arvidsjaur

Polisen i Arvidsjaur utreder just nu vem som ligger bakom narkotikalangningen bland högstadieeleverna på Fridhemsskolan i Arvidsjaur.
Det är efter ett tips från skolpersonalen som polisen nu börjat hålla förhör bland elever på skolan. Arvidsjaurspolisen har just inlett utredningen om vem eller vilka som langat narkotika på skolan. Förhör har hållits med ett flertal personer. - Vi känner till en del av dom som langat, men vi vet ännu inte varifrån narkotikan kommer. Men vi kommer att hämta in ett antal personer som vi misstänker vara inblandade i den här langningen, säger polisinspektör Carina Eklund. Unga langare Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade, dels för att Arvidsjaur tidigare varit förskonat från narkotika, dels för att det langas bland ungdomar på en skola där dom yngsta är i 13-års åldern. Det är främst hasch som sålts bland ungdomarna. Men en undersökning om drogvanor visar att det även kan ha förekommit tyngre narkotika bland högstadieeleverna.
Ulf Larsson, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".