Vägverket kommer att agera

Att det ligger vass sprängsten i dagen vid vägbygget genom Kihlanki strider mot det kontrakt entreprenören har med Vägverket. Det menar Vägverkets byggherre, Jan Nilsson.

– Det ska inte ligga förstärkningslager, sprängsten, i dager vid arbetsdagens slut. Det är kända fakta, säger Jan Nilsson.

På den aktuella vägsträckan har många drabbats av punktering då sprängstenen skurit in i däcken. Enligt entreprenören ABL Bodens platschef Henry Andersson har man låtit bli att täcka sprängstenen på grund av dåliga markförhållanden.

Enligt en underentreprenör beror det på att ABL fått slut på finare grus till ytskiktet. Någonting som bekräftas av Vägverkets Jan Nilsson.

– Att de fått slut grus har jag fått reda på i måndags, men det är inte Vägverkets bekymmer. Vårat bekymmer är att se till att det är tätat, säger han.

Enligt Jan Nilsson kontaktar man entreprenören så fort sådana här störningar sker för att de ska årgärda problemen.

Vad säger ni till dem som drabbats av punkteringar?

– Det enda man egentligen kan säga är att man gör en skadeanmälan till oss på Vägverket och beskriver situationen, säger Jan Nilsson.

Niklas Skeppar, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista