Förseningskaos väntar Norrlandstågen

Förseningskaos väntar tågresenärerna på Norrlandstågen i helgen. Sen information från Banverket om banarbeten har gjort att SJ, som helst hade ställt in turerna tvingats till nödlösningar med buss och trafikomledningar. Något som kommer göra tågen flera timmar försenade.

Ann-Sofi Bäck på SJ:s informationsavdelning berättar varför.

-Vi fick detaljplaneringen för det här arbetet sent, och sedan tog det tid för oss innan vi kom fram till en bra lösning, berättar hon.

SJ kommer nu ersätta trafiken med buss på vissa sträckor, och också leda om tågen på alternativa banor. Följden blir förseningar som i nuläget beräknas bli upp till tre timmar. Att tågen får ledas om mitt i semestern är en nödlösning. Den sena informationen från Banverket gjorde att man inte helt enkelt kunde ställa in de berörda tågen. Men informationen från SJ kommer sent.

-Vi förstår att folk är irriterade när informationen kommer sent säger Ann-Sofi Bäck.

Kan man lita på SJ när man bokar en biljett?

- Ja, det ska man kunna göra, det vanligaste är att vi kan informera våra kunder redan när man köper en biljett, det brukar inte vara så.

Niklas Skeppar, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista